Hírek a pénztárgépek világából

Számlázással kapcsolatos változások 2020. Július 1-től
2020. július 1-től minden kisvállalkozásnak (alanyi adómentes, KATÁS, fordított adózás alá eső ügyleteket teljesítő vállalkozások) a belföldi adóalanyok felé kibocsátott számláját jelenteniük kell a NAV felé. Július 1-től továbbra is lehetőség van (kézi) számlatömbös számlák kiállításra, viszont a ..
A pénztárgépkezelés alapjai
Ebben a cikkben összeszedtük az online pénztárgépek napi kezelésével és üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb információkat. 1. pénztárgép nyitása és zárása A napi nyitás és zárás minden pénztárgépnél kötelező, e két parancs végrehajtása között eltelt idő számít egy adóügyi napnak. A napi nyitá..
NAV online számlával kapcsolatos tudnivalók
A 2018. július 1-től kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki, akár számlázó programmal, akár számlatömbben.A kötelezően szolgáltatandó adatok köre kibővül, az adatszolgáltatás 2018. júli..
5 + 1 fontos tudnivaló az online pénztárgépek használatáról
Erre a 6 dologra mindig érdemes odafigyelni, ha el szeretnénk kerülni a NAV által kiszabott büntetéseket. 1. A pénztárgép AP számát kötelező jól látható helyen feltüntetni Minden pénztárgépnek van egy egyedi azonosítószáma, ez az ún. „AP szám”. Ezt a pénztárgép üzemeltetője köteles a pénztárgép..
Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken
Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy 2017. augusztus 1-én megjelent a NAV tájékoztatása “Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken” címmel, amely segítséget nyújt ahhoz, hogy milyen esetekben kell ilyen jellegű rendezvényeken online pénztárgépet használni. NAV oldalán: Nyugtaadá..
Online pénztárgépek átszemélyesítése
Az online pénztárgépekre vonatkozó műszaki előírásokat 1a 9/2016 (III.25.) NGM rendelet megváltoztatta. Az új követelményeknek megfelelően a pénztárgépeknek alkalmasak kell lenniük az üzemeltető váltás megvalósítására, azaz „átszemélyesítés”-re.Átszemélyesítés minden olyan pénztárgépen megvalósíthat..
Bővítik a pénztárgép használatára kötelezettek körét
Megtörtént a bejelentés, ma Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy sajtótájékoztató keretein belül bejelentette, hogy újabb ágazatokra terjesztik ki az online pénztárgépek használatát. Az alábbi vállalkozásoknak kell 2016. szeptember 30-tól online pénztárgépet használniuk: Gépjármű-javítási,..
Kötelező éves felülvizsgálat
Felhívjuk minden online pénztárgépet használó Vállalkozás figyelmét, hogy a ( 48/2013 NGM rendelet 48.§ 2. bekezdés) hatályos jogszabály értelmében a pénztárgépeken éves felülvizsgálatot kell elvégeztetni a szervizzel. Ennek hiányát, illetve akár késedelmes elvégzését a NAV szankcionálhatja! A tulaj..
Tételek: 1 - 8 / 8 (1 oldal)